Special Event 8 september 2018

Op zaterdag 8 september organiseert Let’s Talk About Tech het eerste special event in het Natlab in Eindhoven. Tijdens dit eerste event voor genodigden stelt de nieuwe expertgroep Let’s Talk About Tech zich voor en staan twee recente internationale bioscoopdocumentaires over de impact van straling centraal.

We vertonen beelden van de film UBIQUITY (2018) van de Nederlandse regisseur Bregtje van der Haak (bekend van o.a. Tegenlicht). De Europese première van UBIQUITY was begin juni in Eye Amsterdam. Daarna is de film in meerdere Nederlandse bioscopen vertoond en in oktober 2018 zendt de VPRO de film uit op NPO 2. De film zoomt vooral in op de levens van drie ‘ballingen van de draadloze wereld’. Ze toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten.

GENERATION ZAPPED van Sabine El Gemayel uit Californië onderzoekt de potentiële gevaren van langdurige blootstelling aan straling, voor onze gezondheid en ons welzijn en de ontwikkeling van onze kinderen. Deze film uit 2017 heeft meerdere prijzen gewonnen (o.a. Best Documentary DC Independent Film Festival, Washington) en wordt op 8 september voor het eerst in een Nederlandse bioscoopzaal vertoond.

Aansluitend volgt een debat en de uitreiking van ons manifest aan Mary-Ann Schreurs, voormalig wethouder van Innovatie en Design, Cultuur en Duurzaamheid in Eindhoven. Er is mogelijkheid om op eigen gelegenheid na te praten in het café-restaurant van het Natlab.

Let’s Talk About Tech wil meer bewustzijn creëren over de (gevolgen van) draadloze toepassingen en het debat over digitalisering stimuleren met als doel veilige, humane en duurzame oplossingen. Wij willen creatieve en oplossingsgerichte verbindingen maken met en tussen burgers, professionals en milieu- en maatschappelijke organisaties. Eén van ons is de Nederlandse hoofdpersoon in de film Ubiquity. Ook werken we samen met Ubiquity en hun campagne www.turnitoff.nl.

Waarom Eindhoven?

Eindhoven als stad van innovatie en design is de aangewezen plek voor ons eerste Let’s Talk About Tech evenement. Hier was tot begin dit jaar het VPRO Media lab gevestigd. Ook tijdens de Dutch Design Week (20 – 28 oktober 2018) staat het thema op de agenda en zal aandacht besteed worden aan UBIQUITY en de impactcampagne.